Persberichten

Afbeeldingen bijbehorend bij: Nieuwe 4K switcher van Atlona

Afbeelding Logo Atlona

Afbeelding Logo Aventum

Voorzijde AT-UHD-CLSO-612

 

---------------PERSBERICHT------------------

Nieuwe 4K switcher van Atlona

Den Haag, 11 juni 2014 

Atlona kondigt hun meest geavanceerde, 4K-geschikte HDBaseT-switcher aan, voor installaties met meerdere digitale en analoge ingangen en met displays die tot 70 meter verderop kunnen staan; één enkele unit die voldoet aan een groot aantal vereisten voor in boardrooms, collegezalen en andere presentatieopstellingen waar er signalen geswitcht, omgezet en gescaled moeten worden.

 Dit nieuwe model AT-UHD-CLSO-612 is uitgerust met twee HDBaseT, twee HDMI en twee analoge inputs. Hij kan switchen, up- en downscalen, converteren, audio de-embedden en signaaldistribueren over UTP in één.  De CLSO-612 geeft de mogelijkheid tot bronselectie, master/sub volume control, audio line-level en EQ aanpassing en andere functies. Dit kan handmatig door het frontpanel, of op afstand met RS-232, IR, of IP-control. Volgens Atlona is het de eerste scaler die een 4k-signaal aankan en kan weergeven op een 1080p monitor.

 “In een “single room” installatie zoals een collegezaal of vergaderruimte bevinden de HDMI/VGA inprikpunten zich vaak op eninge afstand van de switcher. Bestaande switchers kunnen hier niet goed mee omgaan, waardoor er noodgedwongen losse extenders moeten worden gebruikt om de afstand te overbruggen.”, stelt Atlona’s product manager Bill Schripsema in Silicon Valley. “Het gebruik van vele losse scalers, extenders en converters maakt een installatie nodeloos complex, duur en onbetrouwbaar. Vanaf welke bron dan ook en naar welk display of audiosysteem dan ook, de CLSO-612 zorgt voor alle belangrijke stappen tussen de systemen die de klant gebruikt, 4K monitoren en projectoren inbegrepen.”

 “De CLSO-612  heeft twee HDBaseT ingangen en twee schaalbare HDBaseT outputs. Dit biedt system integrators veel mogelijkheden om een slim ontwerp te maken voor boardrooms of collegezalen.” zegt Schripsema. “Op 1 HDBaseT ingang kan 70m verder een inprikpunt worden geïnstalleerd met 1 VGA en 2 HDMI ingangen (AT-HDVS), het aantal inputs is zodoende uit te breiden naar 10. Daarnaast accepteren de VGA-ingangen van de switcher ook  RGBHV, component, S-Video of composietbronnen.”

 “Elke HDBaseT uitgang heeft tevens een identieke lokale HDMI uitgang, zo maakt de switcher het voor de integrators makkelijk om een tweede display aan te sluiten voor een spreker, of voor het publiek. Gebalanceerde audio ingangen en uitgangen met volledige controle maken het gemakkelijk te integreren met elk audiosysteem”, zo stelt hij.

 Volgens Schripsema zijn de belangrijkste eigenschappen van de switcher verder het scalen van en naar 4K naar elke denkbare combinatie van bronnen en displays; een microfooningang met prioriteit/line input met 48V; een on screen display en het routen van RS-232 en IR-signalen die de verschillende andere componenten in het systeem aansturen.

De CLSO-612 beschikt over Atlona’s exclusieve Power over Category Cable (PoCC) technologie om zowel de HDBaseT-zenders als de HDBaseT-onvangers van stroom te voorzien. Het gebruik van HDBaseT met PoCC stelt je in staat om zowel de bron als het scherm tot 70 meter bij de switcher vandaan te zetten zonder voeding nodig te hebben.

De advies-verkoopprijs is €1537. De nieuwe switcher zal rond augustus beschikbaar komen. Een gedetailleerde specificatie is beschikbaar op aventum.eu.

Over Atlona

Atlona is een fabrikant van innovatieve, betrouwbare AV en IT distributie- en connectiviteits-oplossingen. Sinds 2003 ontwerpt en ontwikkelt Atlona award-winnende producten voor een divers aanbod van residentiele en commerciële AV en IT-markten, inclusief onderwijs, zakelijk, overheid, entertainment en gezondheidszorg.

Atlona's producten en services stellen systeemontwerpers, integrators, consultants en installateurs in staat installaties te vereenvoudigen, onderhoud te minimaliseren en de veelzijdigheid van de beste automatiseringsoplossingen maximaal te benutten. Atlona’s visie is eenvoudig: Klantgedreven producten ontwerpen en ontwikkelen waarbij de allerhoogste eisen worden gesteld aan eigenschappen, prestaties en de betrouwbaarheid zodat de klant het beste krijgt voor zijn geld.

Atlona wordt in Nederland gedistribueerd door Aventum, meer informatie beschikbaar op www.aventum.eu.

 

---------- EINDE PERSBERICHT -----------

 Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie)

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Stefan Glas, Aventum. Tel. 015 711 2712. e-mail: stefan@aventum.eu.